Meld je aan!

Beste allemaal,

Ter Info, onderstaande update. Ik had al gehoord dat er dit jaar nog een info-bijeenkomst  georganiseerd zou worden in Coignt; dat gaat dus kennelijk maandag a.s. gebeuren. Helaas zijn wij dit weekend niet in La Sablonnière; dus wij kunnen hier niet heen. Als er iemand naar deze info bijeenkomst gaat, dan ontvangen wij graag informatie!

Inmiddels is de informatie uit mijn vorige brief wel bij verschillende Nederlanders  (en Fransen) terechtgekomen en hebben er ook al mensen bij hun eigen gemeente geïnformeerd. Het algemene beeld is dat bijna niemand op de hoogte is van de plannen en dat gemeentes hun bewoners niet, of nauwelijks informeren (zij zijn vaak wel op de hoogte). Soms zijn burgemeesters ook direct belanghebbenden (zij bezitten grond waar de windmolens geplaatst worden of in elkaar worden gezet).

Ik heb ook diverse gemeentes aangeschreven, maar alleen van Landouzy een reactie. Men is daar al 10 jaar bezig met dit project. Er zijn 6 windmolens gepland. De prefect is nu aan zet om de plannen goed te keuren. Ook hier zouden buurgemeentes inspraak hebben gehad. Wij, als inwoners van La Sablonnière, hebben echter nooit informatie ontvangen.

Mocht je op de hoogte willen blijven, dan kun je je aanmelden bij

platformthierache.wordpress.com

Ook is er een Franse site waar je je kunt aanmelden m.b.t. windmolens in de Thiérache.

http://www.stop-eolien02.fr/.

In mijn Franse brief ( brief éoliens frans ) (met waarschijnlijk de nodige fouten) heb ik gepleit voor bescherming van de Thiérache door er een regionaal park van te maken; ook vanwege het cultureel erfgoed. Ook ben ik van mening dat juist het benadrukken van het unieke karakter en het onbedorven natuurschoon, een toerisme zou kunnen aantrekken dat bron van inkomsten zou kunnen worden waar veel meer bewoners van de Thiérache van zouden profiteren dan de enkelen op wiens grond een windmolen wordt geplaatst. Deze brief is o.a. ook naar bureaux voor Tourisme gegaan.

Het lijkt me goed dat we elkaar blijven informeren over de ontwikkelingen.

Hartelijke groet,

Ellen Geerts.

 

Een gedachte over “Meld je aan!

 1. Beste Ellen,

  In Bretagne zouden windmolens aan de kust in zee geplaatst worden. Daarbij zag je dat in elke gemeente en dorp openbare aankondigingen geplaatst werden voor inspraak, voorlichting en data van bijeenkomst……inspraakprocedures zijn in Frankrijk heel belangrijk….daar kunnen plannen op afketsen wanneer deze niet correct verlopen.

  Ik ga nadenken of ik iemand weet die naar Quingt kan gaan.

  Procedures vanwege plaatsing in de nabijheid van Vervins zijn afgerond….en de beslissing ligt nu op het niveau van de prefect….als ik goed ben geinformeerd.

  Er is daar een zeer ijverige groep tegenstanders actief.

  Groet

  Kees en Maria Anne van Dongen
  Origny en Thierache

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.