Macron’s nieuwe Eldorado: Picardie

De nieuwe regering onder Macron maakt de komende vijf jaar 15 miljard euro vrij om fossiele energie te vervangen door duurzame wind-en zonne-energie. Zo wil men het aantal windmolens en zonnepanelen in de periode tot 2022 verdubbelen. Daarvoor worden verschillende subsidiefondsen gecreëerd, waar zowel bedrijven als particulieren een beroep op kunnen doen. En nu komt het: voorlopig zijn bij wijze van experiment alleen de regio’s Ile-de-France en … Picardie hiervoor geselecteerd.

Dit kan natuurlijk betekenen dat er nog meer idyllisch landschap in onze Thiérache aan de windmolens zal worden opgeofferd. Positief kan zijn dat er meer geld vrijkomt voor zonnepanelen, die een prima alternatief kunnen zijn voor de horizonvervuilende en geluidsoverlast veroorzakende windmolens.

Lees hier het bericht dat ik tegenkwam op de website van Eco-Astuce:

http://eco-astuce.com/bilan-energetique/actualite-economique/

Plus deze in Le Figaro, van alweer een tijdje terug, want zo kan het ook nog:

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2013/10/02/01016-20131002ARTFIG00261-nord-pas-de-calais-la-justice-ordonne-la-demolition-de-10-eoliennes.php

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.