Presentatie project ‘Grote Kersenboom’

Vandaag werd in de Mairie van Coingt het windmolenproject, met de poëtische naam ‘Grand Cerisier’, officieel aan de bewoners gepresenteerd. Deze week zijn werknemers  van RES (Renewable Energy Systems), een wereldwijd opererend bedrijf met hoofdkantoor in Engeland, langs de deur geweest met folders om mensen persoonlijk uit te nodigen. Het beloofde een feestelijke middag te worden, met eten en drankjes. Als je een vraag stelde, kon je een prijs winnen.

In de folder zat ook een vragenlijstje, dat zodanig is opgesteld dat je bijna op alle vragen met d’accord moet beantwoorden; bijv. dat windenergie bijdraagt aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Deze vragenlijst is anoniem.

Bekijk hier de promotiefolder van RES:

brochure eoliennes Grand Cerisier

Ondertussen proberen we in het bezit te komen van de officiële Studie (Étude d’Impacts) van dit project, met alle gedetailleerde informatie over onderzoek en uitkomsten. Zo willen we graag weten wat de precieze hoogte wordt van de te plaatsen windmolens – want dat zetten ze niet in zo’n folder. Hoe zo’n studie eruit ziet, is te zien in de Étude d’Impacts van de 6 windmolens die men in Landouzy-la-Ville wil plaatsen:

RNT Etude d’impacts_Parc Eolien Landouzy-La-Ville

Zoals al eerder gemeld, werken we op dit moment hard aan een informatiebrief waarin de andere kant van het verhaal wordt verteld. En die ziet er niet feestelijk uit. Deze brief zal, samen met een te ondertekenen petitie, huis aan huis worden verspreid in 12 gemeenten in de Thiérache.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.