De circulaire is klaar!

Het is zover: de circulaire tegen de dreigende plaatsing van 9 windmolens in Dagny-Lambercy, Nampcelles-la-Cour en Coingt is klaar! Ze zal binnenkort worden verspreid in de 18 gemeenten die in een straal van 6 km rondom deze geplande windmolens liggen.

Op de voorzijde is de zwarte ooievaar afgebeeld, die symbool staat voor onze strijd voor een windmolenvrije Thiérache. In de circulaire worden de inwoners van de 18 gemeenten geïnformeerd over de besluitvorming rondom de plaatsing en de negatieve gevolgen van die plaatsing. We doen een oproep om straks – in 2018 – in ieder geval deel te nemen aan de openbare enquête en tegen plaatsing te stemmen. Daarnaast wordt in de brochure verwezen naar deze website, waar een link staat om een petitie te ondertekenen die uiteindelijk aan de prefect van het departement Aisne zal worden gestuurd.

Bekijk hier de circulaire.

Oproep

Van de circulaire is een aparte Franse en Nederlandse versie gedrukt. De verspreiding van de circulaires gaat een hele klus worden. Het is daarbij belangrijk om te weten waar Nederlanders en waar Fransen wonen, dus liefst zoeken we verspreiders die in het dorp zelf wonen.

Als jij ook tegen plaatsing bent, zou je dan de circulaires mee willen helpen verspreiden? Of ken je iemand die dit zou willen doen?

We zoeken nog verspreiders voor Harcigny, Saint-Clément, Vigneux-Hocquet, Cuiry-lès-Iviers, Dohis, Hary, Renneval, Thenailles en Braye-en-Thiérache.

Reacties graag z.s.m. sturen naar: contact@platformthierache.com

2 gedachtes over “De circulaire is klaar!

    • Jazeker: door in het menu (boven in de zwarte balk) op FRANCAIS te klikken, kom je in de Franse versie. Klik vervolgens op BLOGUE

      We zijn er nog niet aan toe gekomen om deze te vullen. Probleem is o.a. het vertalen. Hopelijk vinden we hier nog een praktische oplossing voor.

      Maar Franse bezoekers kunnen natuurlijk altijd reacties plaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.