Openbare enquete ‘Grand Cerisier’

Deze week is de openbare enquête van het windmolenproject Grand Cerisier officieel aangekondigd!

In dit project van Renewable Energy Systems (RES) gaat het om de voorgenomen plaatsing van 9 windturbines – 3 op het grondgebied van Coingt, 5 op het grondgebied van Nampcelles-la-Cour en 1 in Dagny-Lambercy – met een hoogte van 180 meter. Ter indicatie: de meetmast die nog steeds bij Nampcelles-la-Cour staat, is ‘slechts’ 120 meter hoog.

De enquete is vooral belangrijk voor inwoners van gemeenten in de buurt van het geplande windmolenproject: Coingt, Nampcelles-la-Cour, Dagny-Lambercy, Harcigny, Plomion, Bancigny, Jeantes, Saint-Clément, Besmont, Iviers, Vigneux-Hocquet, Cuiry-lès-Iviers, Dohis, Hary, Burelles, Renneval, Morgny-en-Thiérache, Thenailles of Braye-en-Thiérache. Iedereen die dit wil, kan deelnemen aan deze openbare enquête, je hoeft dus niet per sé in een van bovengenoemde gemeenten te wonen.

De enquête vindt plaats van 15 maart t/m 16 april 2021.

Neem deel aan de openbare enquête!

Het geven van je mening over het project Grand Cerisier kost misschien 10 minuten van je tijd maar kan van doorslaggevend belang zijn voor een windmolenvrije Thiérache op de lange termijn. Attendeer ook andere inwoners in je omgeving op de enquete, elke stem telt!

We zijn nog in afwachting van de openbare enquete rond twee andere windmolenprojecten, Fache van projectontwikkelaar Ventelys – met 34 turbines in Vigneux-Hocquet, Renneval, Vincy-Reuil-et-Magny, Nampcelles-la-Cour en Dagny-Lambercy – en Chemin du Chene van Global Windpower met 6 windturbines in Harcigny.

Association Platform Thiérache heeft via een petitie tot op heden 1.165 steunbetuigingen tegen de komst van deze drie projecten ontvangen en deze op 2 december 2020 overhandigd aan de sous-préfète van het departement Aisne, mevrouw Sonia Hasni.

Hoe kun je deelnemen?

Er zijn drie manieren om je mening kenbaar te maken:

(1) door een persoonlijk onderhoud met de enquêteur in de Mairie van een van de volgende gemeenten:

• Nampcelles-la-Cour – op maandag 15 maart van 09.00-12.00 uur
• Coingt – op woensdag 24 maart van 14.00-17.00 uur
• Plomion – op zaterdag 27 maart van 09.00-12.00 uur
• Jeantes – op dinsdag 30 maart van 09.00-12.00 uur
• Dagny-Lambercy – op donderdag 8 april van 14.00-17.00 uur
• Nampcelles-la-Cour – op vrijdag 16 april van 14.00-17.00 uur

(2) per post, door deze te sturen naar de Mairie van Nampcelles-la-Cour, Rue Val-Saint-Pierre, 02140 Nampcelles-la-Cour

(3) on line, door een email te sturen naar dit adres:
ddt-participation-public-icpe@aisne.gouv.fr

In je brief of email svp vermelden:
Enquête publique – Observations – Parc Eolien GRAND CERISIER – C.E.P.E. GRAND CERISIER.

Let op: reacties per email worden pas vanaf 15 maart (t/m 16 april) geaccepteerd!

Het complete dossier van RES over Grand Cerisier is te downloaden via deze link

De milieueffectrapportage van Grand Cerisier kun je hier downloaden:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.