Departementale adviesraad geeft negatief advies over FACHE

Het project FACHE betreft 4 windmolenparken met in totaal 30 windturbines van 200 m hoog, elk met een vermogen van 6 megawatt, te plaatsen in de gemeenten Dagny-Lambercy, Nampcelles-la-Cour, Renneval, Sainte-Geneviève, Vigneux-Hocquet en Vincy-Reuil-et-Magny. Een besluit over deze parken is tot nu toe uitgesteld door de prefect, die eerst advies wilde inwinnen bij de CDNPS, een departementale commissie voor natuur en landschappen, en bij het Regionaal Directoraat voor Milieu, Ruimtelijke Ordening en Huisvesting (DREAL).

Watervleermuis (myotis daubentoni)

De CDNPS-commissie heeft de prefectuur onlangs een negatief advies gegeven over de vier windmolenparken van het Fache-project.

De prefect moet nu de beslissing nemen om de vergunning voor de exploitatie van deze parken te verlenen of te weigeren. Nochtans weten we dat de prefect over het algemeen het advies van de CDNPS volgt.

Dit is voor onze zaak een zeer bemoedigende beslissing! Maar het sluit het dossier nog niet af, want in geval van weigering van de parken door de prefect hebben de initiatiefnemers de mogelijkheid om deze beslissing aan te vechten bij de bestuursrechter in Douai.

Wij geven niet op!

Jean Hugues Pointier
voorzitter Platform Thiérache

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.