Global vs. local

Op dinsdag 17 december 2019 organiseert de Deense windmolenprojectontwikkelaar Global Wind Power van 16.00 tot 20.00 uur een openbare voorlichtingsbijeenkomst in de feestzaal van de gemeente Harcigny.

Als het aan Global Wind Power ligt, gaat zij in 2024 op het grondgebied van de gemeente Harcigny 6 windturbines met een tiphoogte van 180 meter hoog in bedrijf nemen. De locatie ligt op de grens met de gemeente Plomion.

Via deze link kom je op de website van Global Wind Power, daar kun je alvast een kijkje nemen. Wat je dan ziet, is weer een mooi staaltje van framing. Behalve enkele fotomontages (voor/na) vind je er een gelikte 3D-animatie, die er zeer zonnig en sereen uitziet. Wat je in deze animatie niet kunt zien, zijn de geplande windmolens van de projecten Grand Cerisier (9 machines) en Fache (34 machines). Als je die erbij betrekt, praten we over een enorm windmolenpark van ca. 30 km2 met in totaal bijna 50 industriële turbines – van de zwaarste categorie.

En dan is er nog iets: bij veel van dit soort projecten vraagt de projectontwikkelaar om het project in een later stadium te kunnen ‘verdichten’. Dit betekent dat, zodra een project is geaccepteerd en gebouwd, windturbines aan het bestaande park kunnen worden toegevoegd – zonder dat er een nieuw openbaar onderzoeksproces hoeft te worden gestart.

Uiteraard zal Association Platform Thiérache op de voorlichtingsbijeenkomst aanwezig zijn. We zullen aandachtig het verhaal van de projectontwikkelaar over het project Chemin du Chêne aanhoren. Natuurlijk zullen we een aantal kritische vragen stellen. We hopen op openhartige en ondubbelzinnige antwoorden.

We roepen je op hierbij aanwezig te zijn. Voor degenen die verhinderd zijn: als je vragen hebt, laat het ons weten en stuur ons een email, wij zullen ze graag voor je stellen.

Ledenwerving en petitie groot succes!

Platform Thiérache bestaat nog maar nauwelijks twee maanden als vereniging en heeft nu al bijna 100 leden! We hebben de afgelopen weken 2.000 circulaires verspreid en veel inwoners hebben gehoor gegeven aan onze oproep om lid te worden en/of de petitie te ondertekenen. Samen met de mensen die de petitie on line hebben getekend, hebben we nu al meer dan 1.000 handtekeningen! We danken iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Ben je nog geen lid? Ga naar de pagina Lid worden en meld je nu aan! Want alleen samen kunnen we er iets aan doen. We mogen het gewoon niet laten gebeuren …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.