Openbare enquête over ‘Fache’

Op 4 februari j.l. is de openbare enquête van het windmolenproject Fache officieel aangekondigd! De enquête vindt plaats van 7 maart t/m 7 april 2022.

In dit project van projectontwikkelaar Ventelys gaat het om de voorgenomen plaatsing van in totaal 30 industriële windturbines met een hoogte van 200 meter in het hart van de Thiérache, op het grondgebied van de gemeenten Vincy-Reuil-et-Magny, Vigneux-Hocquet, Renneval, Nampcelles-la-Cour, Dagny-Lambercy en Sainte-Geneviève. Het project omvat 4 windmolenparken: Haudicourts (13 turbines), Meiller (4), Cerisier (6) en Valiettes (7).

De enquête is met name bedoeld voor inwoners van bovengenoemde gemeenten en voor inwoners van gemeenten binnen een straal van 6 km van het geplande windmolenproject: Agnicourt-et-Séchelles, Archon, Bancigny, Bosmont-sur-Serre, Braye-en-Thiérache, Burelles, Chaourse, Chéry-lès-Rozoy, Coingt, Cuiry-lès-Iviers, Dohis, Dolignon, Harcigny, Hary, Iviers, Jeantes, La Ville-aux-Bois-lès-Dizy, Lislet, Montcornet, Montloue, Montigny-le-Franc, Morgny-en-Thiérache, Noircourt, Parfondeval, Plomion, Prisces, Raillimont, Rozoy-sur-Serre, Saint-Clément, Saint-Pierremont, Soize, Tavaux-et-Pontséricourt, Thenailles.

Maar ook als je niet in een van bovengenoemde gemeenten woont, kun je deelnemen aan deze openbare enquête.

Neem deel aan de openbare enquête! 

Het geven van je mening over het project Fache kost misschien 15 minuten van je tijd, maar kan van doorslaggevend belang zijn voor een windmolenvrije Thiérache op de lange termijn. Attendeer ook andere inwoners in je omgeving/netwerk op de enquête, elke stem telt!

Uiteraard dient je reactie in het Frans opgesteld te worden. Een persoonlijk verhaal is natuurlijk het beste, maar je kunt ook eenvoudig teksten/tekstfragmenten overnemen uit de pagina’s en berichten op de Franse versie van onze website.

Er lopen op dit moment nog twee andere windmolenprojecten in de Thiérache. Deze maand nog verwachten we een besluit over het project Grand Cerisier van projectontwikkelaar Renewable Energy Systems (wel/niet plaatsing van 9 turbines in Coingt, Nampcelles-la-Cour en Dagny-Lambercy). Voor het project Chemin du Chêne van Global Windpower (met 6 windturbines in Harcigny) is nog geen enquête aangekondigd.

Hoe kun je deelnemen?

Er zijn drie manieren om je mening kenbaar te maken:

(1) door een persoonlijk onderhoud met een van de enquêteurs in de mairie van een van de volgende gemeenten:

Vigneux-Hocquet
– op maandag 7 maart van 09.00-12.00 uur
– op donderdag 31 maart van 09.00-12.00 uur
– op zaterdag 2 april van 09.00-12.00 uur
– op donderdag 7 april van 14.00-17.00 uur
Dagny-Lambercy
– op maandag 7 maart van 09.00-12.00 uur
– op zaterdag 26 maart van 09.00-12.00 uur
– op donderdag 7 april van 14.00-17.00 uur
Vincy-Reuil-et-Magny
– op maandag 7 maart van 14.00-17.00 uur
– op woensdag 30 maart van 14.00-17.00 uur
– op donderdag 7 april van 14.00-17.00 uur
Renneval
– op dinsdag 15 maart van 09.00-12.00 uur
– op woensdag 30 maart van 15.00-18.00 uur
Nampcelles-la-Cour
– op dinsdag 15 maart van 09.00-12.00 uur
– op zaterdag 2 april van 09.00-12.00 uur
Sainte-Geneviève
– op vrijdag 18 maart van 14.00-17.00 uur

(2) per post, door deze te sturen naar de mairie van Vigneux-Hocquet, 2 Rue des Écoles, 02340 Vigneux-Hocquet.

(3) on line, door een email te sturen naar dit adres: 
enquete-publique-2848@registre-dematerialise.fr

In je brief of email svp vermelden: 
Enquête publique – Parc Eolien FACHE

Let op: reacties per email worden pas vanaf 7 maart geaccepteerd!
Sluitingsdatum reactie per post/email: donderdag 7 april 2022 om 17.00 uur.

Het complete dossier (onderzoeksrapport) van het project Fache is op normale openingsuren tijdens de duur van de enquête in te zien op de mairies van Vincy-Reuil-et-Magny, Vigneux-Hocquet, Renneval, Nampcelles-la-Cour, Dagny-Lambercy en Sainte-Geneviève.

Via deze link vind je meer informatie van de enquête-commissie over de enquête.

De milieueffectrapportage van Fache kun je hier downloaden:
FACHE – Avis MRAeDownload

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.