Precieze locatie van de drie geplande windmolens in de driehoek Jeantes – Coutenval – Coingt

Even een update van dit bericht met een nieuw aangepast kaartje. Hierop kun je zien wat voor diverse willekeurige bewonerslocaties in de omgeving de afstand gaat worden tot de dichtstbijzijnde windmolen – dat is tot op 550 meter!

kaart_windmolens_Coingt_PT

Wie dit goed tot zich door laat dringen, moet beseffen dat de molens door hun enorme afmeting – 185 meter hoog! – en zichtbaarheid over grote afstand een grote impact op de leefbaarheid en de ruimte in het landelijk gebied gaan hebben. Bewoners in de directe omgeving (Coingt/Coutenval) zullen behalve horizon-en lichtvervuiling vooral te maken gaan krijgen met geluidsoverlast.

Er staan, in de dezelfde lijn, ook nog drie molens gepland op het grondgebied van de gemeente Nampcelles-la-Cour en een op dat van Dagny-Lambercy. Graag wil ik in contact komen met een of meer Nederlanders in deze gemeenten, die hier meer van af weten en actie hebben ondernomen of dat willen doen.

Aanstaande maandag vindt er in de Mairie van Coingt een informatiebijeenkomst plaats over de geplande drie windmolens tussen Coingt en Coutenval. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het bedrijf dat de molens zal gaan plaatsen als er vergunning wordt verleend. Ook kunnen bewoners/geïnteresseerden die middag een bezoekje brengen aan de precieze locaties. Leuk uitstapje? Niet heus, maar misschien voelt iemand zich geroepen er heen te gaan en daarvan verslag uit te brengen op dit blog. Wie weet levert het nog wat op dat onze actie tegen plaatsing kan versterken.

Hoe nu verder? Het is de bedoeling om binnenkort een circulaire – zowel in het Nederlands als in het Frans – te verspreiden onder alle bewoners van Coingt en omgeving (Jeantes, Coutenval, Bancigny, Plomion, Landouzy-la-Ville, Nampcelles-la-Cour, Dagny-Lambercy en St-Clement). In deze circulaire zullen alle argumenten tegen plaatsing van windmolens in onze geliefde Thierache naar voren worden gebracht.

Word vervolgd!

Mart. Warmerdam.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.